Clusia Rosea

Clusia Verzorging

De Clusia is erg populair door haar luchtzuiverende werking. Deze plant is dol op Koolstofdioxide en zet deze graag om in zuurstof. De plant is oorspronkelijk te vinden in het Caribisch gebied, waar deze echter als onkruid behandelt wordt. De plant is uniek omdat zij op diverse ondergronden kan groeien. Van moerasgronden tot lavagronden, de plant is overal te vinden.
De Clusia, beter bekend als Signature Tree of Varkensboom, past zich zonder moeite aan aan verschillende omstandigheden. Dit maakt deze plant een gemakkelijke kamerplant.

– Vind hier het totale assortiment van de Clusia –

Water geven

De hoeveelheid water tijdens een watergift hangt af van de grootte en de standplaats van de plant. U kunt voelen doormiddel van een vinger in de grond te steken hoe vochtig de grond is. Op het moment dat deze droog aanvoelt heeft de plant water nodig. Op het moment dat deze nog vochtig is kunt u de watergift uitstellen. De grond dient in de lente en zomer licht vochtig te  zijn. Zonder dat er een laag water onderin de bak ontstaat. Dit kan namelijk leiden tot wortelrot.

In het najaar heeft de plant minder water nodig en is er geen kwaad als de grond licht uitdroogt. De plant past zich namelijk makkelijk aan. Probeer pieken wel te voorkomen.

Sproeien

Het sproeien van de Clusia is niet geheel noodzakelijk. Wel is het goed om af en toe ontwikkelend stof en klein ongedierte weg te sproeien. Di komt de sierwaarde van de plant alleen maar te goede.

Licht

Er wordt aangeraden om de plant op een lichte plek te zetten. Belangrijk is dat dit geen, of weinig,  direct zonlicht is. Een positie voor een raam op het zuiden word daarom afgeraden. Teveel licht kan namelijk voor gele of bruine vlekken in het blad veroorzaken. Mocht u deze plekken waarnemen, raden wij u aan de plant iets verder van het raam af te zetten. Bij een raam op het noorden kan de plant wel direct achter een raam.

Maakt de plant in de lente weinig of geen nieuw blad aan? Plaats dan de plant iets dichter bij het raam.

Onderhoud

De Clusia heeft niet snel last van verkleurende bladeren. Mochten de bladeren bruine randen vertonen duiden op teveel water. Verminder bij dit fenomeen dan ook de watergift.

Op het moment dat de bladeren een gele gloed krijgen, duidt dit op teveel zonlicht. Verplaats de plant in dit geval dan ook iets verder van het raam.

Snoeien

De Clusia is vrij gemakkelijk te snoeien. De uitlopers kunnen gemakkelijk boven het blad afgeknipt worden. Op deze manier blijft de kamerplant mooi compact. Let op: tijdens het snoeien komt er vocht vrij. Dit vocht is giftig voor mens en dier. Probeer dit te voorkomen.

Mondo Verde za

Contactgegevens

Mondo Verde
Aalsmeerderweg 943
1435 EP Rijsenhout
0297 322 302

nl_NLNL