Pachira Aquatica

Pachira Verzorging

De Pachira heeft vele bijnamen zoals Watercacao of geldboom. Dit laatste is omdat mensen in het verre oosten geloven dat de bladeren van de plant geld op kunnen vangen. Dit maakt deze plant een uitstekend cadeau voor bijvoorbeeld een verjaardag. De roots van deze plant liggen in de moerassen van Oost Brazilië, Costa Rica en Panama. De Pachira komt uit de familie Malvaceae, beter bekend als kaasjeskruidfamilie.

– Vind hier het totale assortiment van de Pachira Aquatica  –

Water geven

De Pachira wijkt op gebied van verzorging een beetje af van de andere kamerplanten uit ons assortiment. Geadviseerd wordt om om de 3 weken een flinke scheut water te geven. Doordat de plant het water opslaat in de stam is het van belang dat de grond eerst goed droog is voordat er weer nieuw water gegeven wordt. In de zomer mag de grond wel wat vochtiger zijn dan normaal. De plant is gevoelig voor wortelrot. Zorg er dus voor dat de plant niet met natte voeten komt te staan. Mocht dit onverhoopt toch optreden kunt u dit zowel biologisch als chemisch oplossen.

Sproeien

De Pachira is gevoelig voor luchtvochtigheid. Er wordt daarom ook geadviseerd om, met name in de winter als de verwarming de lucht droger maakt, de plant regelmatig te sproeien. Sproeien is ook goed tegen bladuitval, stof en beginnend ongedierte.

Licht

De Pachira houdt van licht, maar verdraagt direct zonlicht minder goed. De beste plek voor de plant is dan ook voor het raam op het noorden , of 2 a 3 meter voor het raam op het oosten. Deze afstanden komen overeen met 3 tot 5 uur zonlicht. Een raam op het zuiden is minder geschikt.

 

Onderhoud

Gele bladeren zijn het gevolg van teveel zonlicht. Diepe donkere bladeren zijn de gewenste bladeren omdat deze aangeven dat het blad gezond is. Mochten de bladeren lichter van kleur worden wordt geadviseerd de plant een meter naar voren te verschuiven.

De oorzaak van bruinende bladeren kan ook liggen bij de watergift. Te veel of te weinig water kan namelijk ook leiden tot bladuitval. In de winter kan bladuitval  ook duiden op een te droge lucht. Sproei in dit geval de bladeren regelmatig met water.

Snoeien

Lelijke bladeren zijn niet te voorkomen, dat is nou eenmaal de natuur. Deze lelijke bladeren kunnen meteen weggeknipt worden. Daarnaast wordt geadviseerd om de Pachira in het najaar terug te snoeien tot de kruin. Dit zorgt ervoor dat de plant mooi compact blijft zonder lelijke uitlopers. Een gesnoeide stam zal na verloop van tijd weer nieuwe uitlopers maken. Pas op: op het moment dat de Pachira een aantal jaar niet gesnoeid wordt zal er een lange stam zonder blad overblijven.

De Pachira zal in een woonkamer bijna geen bloemen creëren. Mocht dit wel gebeuren wordt er aangeraden deze te verwijderen aangezien dit de plant veel moeite kost. 

 

Mondo Verde za

Contactgegevens

Mondo Verde
Aalsmeerderweg 943
1435 EP Rijsenhout
0297 322 302

nl_NLNL