Araucaria

Araucaria verzorging

De Araucaria stamt af van de eeuwenoude plant de ‘’Araucarioxylon arizonicum’’ en staat ook wel beter bekend als Slangenden. Dit laatste heeft hij te danken aan zijn oorspronkelijk kronkelende stammen. Deze oeroude plant is ontstaan tijdens het Trias tijdperk ongeveer 60 miljoen jaar geleden. De Araucaria behoort tot de familie van de naaldbomen en is van nature te vinden in veel gebieden op het zuidelijk halfrond van Australië tot Chili. 

– Vind hier het totale assortiment van de Araucaria –

Water geven

Een gedeelte van het water slaat de Araucaria op in zijn stam. Dit zorgt ervoor dat de kamerplant weinig water nodig heeft. Er wordt dan ook geadviseerd pas water te geven als de grond droog aanvoelt. In de zomer heeft de plant meer nodig dan in de winter. Het is dus geen probleem als de grond in de winter langer vochtig blijft. Zelfs enkele weken van droogte is geen probleem voor deze kamerplant.

De hoeveelheid water tijdens de watergift is afhankelijk van verschillende omstandigheden. Op het moment dat de grond een dag na de watergift nog drijfnat aanvoelt, minder dat de hoeveelheid. Geadviseerd wordt om in het begin regelmatig te controleren. Op deze manier komt u er vanzelf achter hoeveel water de plant nodig heeft. Bij twijfel kunt u beter even wachten met de watergift. De plant staat liever iets te droog dan te nat.

Sproeien

Sproeien is niet van groot belang voor de Araucaria. Wel helpt sproeien tegen stof en pluisjes. Let op: de plant neemt ook water op uit een sproeibeurt. Verminder daarom ook de hoeveelheid water tijdens de watergift op het moment dat u de plant ook sproeit.

Licht

De Araucaria is geen moeilijke plant als het gaat om licht. Plaats bij voorkeur de plant twee a drie meter van een raam vandaan. Des te meer de plant in het donker staat, des te langzamer hij groeit en de te minder water hij nodig heeft.

Onderhoud

Bruine takken is het teken van teveel water. Deze kun u gemakkelijk wegknippen zodat de plant hier geen energie meer in hoeft te steken.

Snoeien

Uitlopers wegknippen om de plant mooi compact te houden is geen enkel probleem. Lange uitlopers kunnen zonder problemen gesnoeid worden.

Mondo Verde za

Contactgegevens

Mondo Verde
Aalsmeerderweg 943
1435 EP Rijsenhout
0297 322 302

nl_NLNL